17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Razneslo »klobasarko«, ki je poškodovala avtomobil; v Mariboru tudi dva vloma

Sinoči okoli 21. ure je neznani storilec na Metelkovi ulici v Mariboru odvrgel močnejšo petardo. Eksplozija, ki je ob tem nastala je poškodovala osebni avtomobil znamke Volkswagen Jetta, elektro omarico in še eno kovinsko omarico na dvorišču. Materialna škoda znaša okoli 2.500 evrov. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

 

Neznani storilec je med 18. in 22. 1. 2019, skozi okno vlomil v delavnico podjetja v Limbušu. Iz delavnice je odtujil 3 motorne žage, ročno orodje in različne posode z oljem. Prav tako pa je vlomil v kompresorsko postajo iz katere je odtujil kompresor za zrak ter v kovinski kontejner, iz katerega pa ni odtujil ničesar. Poskušal je vlomiti še v garažo, vendar mu to ni uspelo.

Neznani storilec je med 19. in 22. 1. 2019, skozi okno kopalnice v pritličju, vlomil v stanovanjsko hišo v Spodnjih Hočah. V hiši je našel in odtujil več kosov zlatnine, nekaj denarja in več ur. Materialna škoda znaša okoli 10.000 evrov.

Sinoči, okoli 19.40, se je na Ptujski cesti v naselju Maribor, pred križiščem z avtomobilsko cesto, v smeri proti Mariboru, zgodila prometna nesreča. Zaradi prekratke varnostne razdalje je 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Benedikta, trčil v osebni avtomobil, ki ga je pred njim vozil 25-letni voznik iz Puconcev. Slednji se je v nesreči lažje telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,71 mg/l alkohola. Takoj so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili strokovni pregled. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu po 324 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1).

Zadnje novice

Sorodne vsebine