5.3 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri; na gorenjski avtocesti je osem kilometrov dolg zastoj

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti osem kilometrov dolg zastoj med Lescami in predorom Karavanke proti Avstriji. Čakalna doba je več kot šest ur.

Predor Karavanke proti Avstriji zapirajo zaradi zastoja in močno poostrene avstrijske kontrole prometa. Zaprta sta tudi uvoza Jesenice vzhod in Jesenice zahod proti Avstriji.

Voznikom nenujno pot proti Jesenicam, Kranjski Gori in Avstriji odsvetujejo. Tisti, ki so namenjeni proti Jesenicam, naj uporabijo izvoz Lesce. Zastoj je tudi na regionalni cesti pri avtocestnem priključku Jesenice zahod/Hrušica v obe smeri.

Priporočena je uporaba drugih poti proti Avstriji. Na mejnem prehodu Šentilj trenutno ni čakanja, prehod je možen za vse državljane. Na prelazu Ljubelj občasno zapirajo predor zaradi kontrole prometa in dva kilometra dolgega zastoja. Prelaz Korensko sedlo je odprto samo za državljane Slovenije in Avstrije, trenutno pa čakanja ni.

Zaradi prometne nesreče je zaprt prehitevalni pas na dolenjski avtocesti na razcepu Malence iz smeri Debelega hriba proti Rudniku.

Na mejnima prehodoma Gruškovje in Dragonja je za osebna vozila polurna čakalna doba pri vstopu v Slovenijo.

Danes do 21. ure ter na primorskih cestah do 22. ure, velja omejitev prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Od ponedeljka do srede bo na primorski avtocesti zaradi del na razcepu Gabrk zaprt krak iz smeri Kopra proti Sežani. Obvoz za osebna vozila bo po regionalni cesti Divača – Sežana, za tovorna pa po regionalni cesti Divača – Senožeče in nato po avtocesti proti Sežani.

Na vipavski hitri cesti je zaradi del zaprt uvoz Vogrsko proti Vrtojbi, Italiji.

Na pomurski avtocesti je zaradi del zaprt priključek Murska Sobota proti Mariboru, izvoz in uvoz, vključno z bencinskim servisom. Priključek Lipovci je ponovno odprt.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine