19 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri; v nesreči na primorski avtocesti je umrl otrok

Primorska avtocesta, ki je bila zaradi hude prometne nesreče med Uncem in Logatcem proti Ljubljani več ur zaprta, je ponovno prevozna, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra. Ostajajo sicer daljši zastoji na avtocesti in regionalni cesti proti Vrhniki. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana sta v prometni nesreči trčila tovorno in osebno vozilo. V nesreči je življenje izgubil otrok v osebnem vozilu, voznica pa je huje poškodovana in so jo odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Danes,  nekaj pred 15.  uro se je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane  zgodila huda prometna nesreča,  v kateri sta bila udeležena voznica osebnega in voznik tovornega vozila. V hudi prometni nesreči je na kraju umrl otrok, potnik v osebnem vozilu.

Po do sedaj znanih podatkih je do nesreče prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila voznice, ki je vozila pred njim. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej  umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja.  38-letna voznica, ki je bila s kraja odpeljana v UBKC Ljubljana, je bila huje poškodovana, njeno življenje pa je ogroženo. Prav tako je bil poškodovan še drugi otrok v osebnem vozilu, ki pa po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen.  63 letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Vse okoliščine nesreče se še preverjajo.

Še vedno je daljši zastoj do počivališča Ravbarkomanda. Daljši zastoji so tudi na regionalni cesti. Tovorna vozila nad sedem ton in pol proti Ljubljani se izločajo na vipavski hitri cesti med prehodom Vrtojba in Šempetrom, na avtocesti Fernetiči-Gabrk med Sežano in počivališčem Povir ter na primorski avtocesti med predorom Kastelec in počivališčem Ravne.

Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je popolna zapora na cesti Mengeš-Brnik, v Mostah med restavracijo in bencinskim servisom. Čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje.

Zaradi nujnih del bo od sobote od polnoči do nedelje do 19. ure na štajerski avtocesti zaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.

Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.

Na vipavski hitri cesti je zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

Cesta Ruta-Pesek bo v Lovrencu na Pohorju zaprta do 16. ure.

Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu od 26. septembra od 7. ure do 28. septembra predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.

Cesta Lenart-Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. oktober.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine