11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri; čakalne dobe na mejnih prehodih se podaljšujejo

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas na podravski avtocesti na razcepu Slivnica iz smeri Dragučove proti Ptuju.

 

Zastoji so na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji, na gorenjski avtocesti na izvozu Lesce iz smeri Ljubljane ter na cesti Lesce-Bled.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Sečovlje in Dragonja za osebna vozila pri vstopu v državo do dve uri pri izstopu pa pol ure, na mejnem prehodu Sočerga za osebna vozila pri vstopu do dve uri, na mejnem prehodu Starod za osebna vozila pri vstopu do pol ure, na mejnem prehodu Jelšane za osebna vozila pri vstopu do ene ure in na mejnem prehodu Gruškovje za osebna vozila pri vstopu do ene ure pri izstopu pa pol ure.

Danes velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol do 13. ure, na primorskih cestah do 16. ure.

Danes ponoči bo med 21. in 6. uro zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Slovenske Konjice in Dramlje proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po regionalni cesti med Slovenskimi Konjicami in Celjem center. Zaprto je počivališče Zima proti Ljubljani.

Od 24. avgusta do 2. septembra bo na primorski avtocesti na razcepu Gabrk zaprt krak iz smeri Kopra proti Sežani. Obvoz za osebna vozila bo po regionalni cesti Divača-Sežana, za tovorna pa po regionalni cesti Divača-Senožeče in nato po avtocesti proti Sežani.

Na vipavski hitri cesti je zaradi del zaprt uvoz Vogrsko proti Vrtojbi, Italiji.

Na pomurski avtocesti med priključkoma Vučja vas in Gančani promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno. Do predvidoma 14. septembra bo zaprt priključek Murska Sobota proti Mariboru, izvoz in uvoz, vključno z bencinskim servisom. Priključek Lipovci je ponovno odprt.

Popolna zapora cest velja na cesti Lovrenc na Pohorju-Rogla, do 22. avgusta, na cesti Ptuj-Rogoznica, na Ptuju, Osojnikova cesta, do 24. avgusta, na cesti Dobrova-Polhov Gradec, pri Logu pri Polhovem Gradcu, do 31. avgusta, Lesično-Golobinjek, na odseku Dobležiče-Virštanj, do 4. oktobra.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Izjava pomočnika komandirja PMP Gruškovje Mirka Skuhala o stanju na mejnem prehodu: “Ob 11. uri so bile na našem najbolj obremenjenem mejnem prehodu odprte 4 vstopne kolone, čakalna doba za vstop je znašala približno 1uro.

V skladu z kadrovsko razpoložljivostjo smo tudi na MMP Gruškovje prilagodili svoje delo. Iz četrka na petek je mejni prehod prečkalo več kot 10.000 vozil, iz petka na soboto pa 11.000. Čakalna doba je znašala približno uro in pol.

Več informacij o čakalnih dobah lahko potniki najdejo na spletni strani www.promet.si  Vse, ki so proti domu namenjeni v prihodnjih dneh prosimo, da se na pot pripravijo, da za prehod meje izberejo kakšen manj obremenjen mejni prehod. Z vrnitvijo naj ne čakajo na zadnji trenutek, oziroma se odpravijo pravočasno, saj lahko na poti naletijo na kakšne nepredvidljive dogodke in se lahko zaradi tega zgodi, da bodo prispeli do meje prepozno, oziroma v ponedeljek po polnoči.

Če se bodo znašli v koloni, ljudi pozivamo, da so strpni in potrpežljivi ter, da upoštevajo prometne in tudi mejne predpise.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine