22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri; Cesta na Belco, kjer se je zgodila prometna nesreča, je spet odprta

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so odstranili posledice prometne nesreče na primorski avtocesti proti Ljubljani med Vrhniko in Brezovico. Še vedno je zastoj do Logatca. Zastoji so tudi na posameznih odsekih regionalne ceste Logatec-Brezovica.

Na primorski avtocesti med priključkoma Divača in Senožeče proti Ljubljani je zastoj dolg približno štiri kilometre. Potovalni čas se podaljša za največ 30 minut.

Približno štirikilometrska kolona je na štajerski avtocesti med priključkom Maribor vzhod, Ptujsko cesto in Zrkovci proti Šentilju, zaradi česar se potovalni podaljša za približno 25 minut. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije pa je trenutno zastoj dolg približno kilometer.

Zastoji so na cestah Lucija-Strunjan in Šmarje-Koper ter na Hrvaškem proti Slovenji.

Osebna vozila čakajo pri vstopu v Slovenijo na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje in Sečovlje uro in pol, na mejnem prehodu Zgornji Leskovec 50 minut in na mejnem prehodu Jelšane pol ure.

Predvidoma do 20. ure bo zaradi del zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Nanosu. Promet je preusmerjen na regionalno cesto.

Do 21. ure bo zaradi del zaprta glavna cesta Pivka-Ilirska Bistrica v Ilirski Bistrici. Obvoz bo preko Knežaka.

Predvidoma do 14. junija bo zaradi odstranjevanja cestninskih postaj na dolenjski avtocesti zaprt priključek Drnovo v obe smeri.

Do 21. ure velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Zaradi urejanja komunalne infrastrukture bo v ponedeljek in torek za ves promet zaprta Kašeljska cesta v Ljubljani. Obvoz bo urejen po Zaloški cesti in Cesti španskih borcev.

In še to: Cesta na Belco je odprta. V nesreči sta bila udeležena osebni avtomobil z bivalno prikolico in motorist, ki je vozil nasproti, in je med nepravilnim prehitevanjem trčil vanjo-prehitevanje v škarje. Povzročitelj nesreče je motorist, samo on je utrpel telesne poškodbe, gre za državljana Avstrije.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine