6.9 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Razjasnene okoliščine včerajšnje tragične nesreče v Kopru, voznika skuterja so izpod tovornjaka rešili šele gasilci

Piše: C. R. 

Včeraj ob  11.26 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Kopru. Z ogledom kraja so policisti ugotovili, da je 37-letni državljan Ukrajine vozil tovornjak. Ko  je  z  vozilom  pripeljal  do  krožišča  pri trgovskem centru, je kršil predpise s tem, da ni vozil za drugim vozilom na potrebni varnostni razdalji. 

Pred njim je 81-letni Koprčan vozil motorno kolo in zmanjšal hitrost zaradi vožnje v krožnem križišču, voznik tovornega vozila  pa  je s prednjim delom vozila trčil v zadnji del motornega kolesa. Po  trčenju  je  motor  potiskal  pred  seboj vse do izvoza proti Ferrarski ulici,  kjer  je  motorno  kolo padlo na desni bok, tovorno vozilo pa ga je potiskalo  še  nekaj  metrov.

Voznika  motornega kolesa so izpod tovornega vozila  rešili  gasilci.  V  razgovoru  z voznikom tovornega vozila je bilo ugotovljeno,  da motorista ni videl. Na kraju sta bili preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Hudo  poškodovanega  Koprčana  so  odpeljali  v bolnišnico, od koder so sporočili,  da  je  zaradi  poškodb umrl. Odrejena je bila sodna obdukcija. Ukrajinca pa bodo kazensko ovadili in ga po vsej verjetnosti čaka tudi zaporna kazen.

Vir: PU Koper

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine