1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Razgrajala v bolnišnici, ker ni smela kaditi

Piše: C. R. 

Dokaj nevsakdanje potrebe pacientov v bolnišnici so tudi razlog za vročekrvnost. Takšen primer so zabeležili tudi včeraj v novomeški bolnišnici, kjer so morali v dogajanje poseči policisti. 

Najprej je zavrela kri 24-letni pacientki, ki si je zaželela svojih pet minut ob cigareti. Zaradi navodil medicinske sestre, da v ustanovi ni dovoljeno kaditi, niti zapuščati oddelka, se je začela dreti nanjo in groziti z batinami. Posredovali so možje v modrem in mladi gospodični vročili položnico za nasilno obnašanje. 

Malo po poldnevu pa so plačilni nalog napisali še 37-letnemu moškemu, ki je v bolnišnici iskal pomoč zaradi predhodnih poškodb. Ker primer ni bil urgenten, bi moral počakati, da pride na vrsto, kar pa seveda ni dobro sprejel, saj je bil prepričan, da bi moral biti takoj na vrsti. Pričel je kričati, razbijati po vratih ambulante in žaliti zaposlene. Ob prihodu policistov se je pomiril, plačal za urgentno obravnavo, in odšel proti domu, seveda s položnico, ki so mu jo v roke potisnili možje v modrem. 

Vroča ciganska kri pa je tisti dan zavrela tudi v Kerinovem Grmu blizu Krškega, kjer sta se malo pred dvanajsto pred vrtcem sprli 32-letnica in 26-letnica. Verbalni spor se je stopnjeval v fizično nasilje, zato so policisti za 32-letnico uvedli postopek o prekršku.

Sevniški policisti pa so napisali plačilni nalog 64-letniku, ki se je v gostinskem lokalu okoli pol druge popoldne neprimerno vedel do osebja.

Metliški policisti so posredovali v sporu na Dolah, kjer je bilo zelo vroče najprej med mladoletniki, nato pa še med odraslimi. Tam se je 14-letnik sprl s 15-letnico, ker naj bi ga slednja ogovarjala, da je nekaj ukradel. V prepir sta se vmešala 53-letnik in 43-letnik, tako da so se na koncu vsi štirje vpili drug na drugega in žalili. Policisti so jih pomirili in poslali vsakega na svoj konec. Zaradi kršitve javnega reda in miru bodo za mlajša dva napisali obdolžilni predlog, starejšima dvema pa so kar takoj vročili plačilne naloge.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine