6.4 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

PU Novo mesto: Pred prazniki zasegli prepovedano pirotehniko, orožje, strelivo in konopljo

Metliški policisti so na podlagi odredb okrajnega sodišča v Črnomlju in okrožnega sodišča iz Novega mesta v torek dopoldne, 24.12.2019, v okolici Metlike opravili hišno preiskavo zaradi sumov prekrškov in kaznivih dejanj. 

 

Pri hišni preiskavi, ki je trajala do 15.30 ure, so policisti zasegli različno orožje, strelivo, konopljo in laboratorij za gojenje konoplje.

Pri hišni preiskavi so zasegli skupaj 129 kosov prepovedanih pirotehničnih izdelkov (petard) različnih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk (Megatron, Topovski udar, Nato, Velika Mega, Magnum ipd.). Ker gre za prepovedane petarde bodo zoper 37-letnico uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve 1. odstavka 48. člena zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Pri hišni preiskavi so zasegli še pištolo in brzostrelko z dvema nabojnikoma z naboji ter več kot 350 nabojev različnih kalibrov (za avtomatsko in polavtomatsko orožje). Odkrili so tudi prirejen prostor za gojenje konoplje in zasegli 22 rastlin konoplje, skupaj z opremo (laboratorij). Zaseženo konopljo so poslali v analizo na nacionalni forenzični laboratorij. V primeru pozitivnega rezultata analize konoplje bodo 37-letnico kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 1. odstavku 186. člena kazenskega zakonika (Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog).

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 1. odstavku 307. člena kazenskega zakonika bodo kazensko ovadili še 47-letnika, ki so mu na istem naslovu med hišno preiskavo zasegli omenjeno orožje in strelivo, za katere niso imeli dovoljenja in jih ne bi smeli imeti v posesti.

37-letnici so metliški policisti sicer nekaj dni prej, 17.12.2019, v večernih urah, že zasegli 1.401 kosov prepovedanih pirotehničnih izdelkov – petard (o tem smo obveščali v našem obvestilu za javnost z dne 19.12.2019).
37-letnico so policisti kontrolirali med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Rosalnic. Zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih so že takrat zoper njo uvedli postopek o prekršku.

Policisti so hišno preiskavo zaključili ob 15:30 uri!

Zadnje novice

Sorodne vsebine