3.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

PU Novo mesto: Policisti prijeli tihotapce in ilegalce

Piše: C. R.

Nekaj pred 11. uro so policisti pri Dalnjih Njivah na območju PP Črnomelj ustavili kombi znamke Mercedes hrvaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 50-letni voznik iz Belgije v kombiju prevaža 14 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Med nadzorom na avtocestnem postajališču Zaloke so okoli 10. ure kontrolirali dva voznika osebnih avtomobilov iz Hrvaške in Črne Gore. 23-letni državljan Črne Gore je prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, 27-letni državljan Srbije pa šest državljanov Iraka, ki so prav tako nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Nekaj pred 21. uro so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW hrvaških registrskih oznak. 24-letni državljan Hrvaške in 17-letni državljan Hrvaške sta v vozilu prevažala dva državljana Turčije.

Osumljencem kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo še potekajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine