10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

PU Maribor: Roparska tatvina in vlom

Dne 13. 6. 2019, okoli 9.30 ure je 22-letni državljan Slovenije v trgovskem centru na območju Maribor ukradel blago manjše vrednosti. Pri tem ga je opazila trgovka, ki ga je s tem seznanila in ga pozvala da blago vrne.

 

Osumljenec poziva trgovke ni upošteval, temveč jo je zagrabil in potiskal proti izhodu, da bi zbežal. Pri tem ga je opazil kriminalist Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, ki se je v prostem času nahajal v trgovskem centru. Kriminalist se je izkazal s službeno izkaznico in nasilnega osumljenca obvladal s telesno silo ter zadržal do prihoda policijske patrulje. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine. Po končanem postopku je bil osumljeni priveden še na sodišče, saj je bila zanj izdana odredba za privedbo na sodišče.

Vlom

Dne 13. 6. 2019, okoli 18. ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Slovenske Bistrice. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je neznani storilec med 16.30 in 17.30 uro skozi kopalniško okno prišel v hišo in iz notranjosti odtujil denar ter bančno kartico. Z opisanim dejanjem je nastala premoženjska škoda v višini okoli 13.000,00 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine