21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

PU Maribor: Pri vozniku doma policisti našli drogo in gumijevko

Patrulja policijske postaje Gorišnica je v četrtek zjutraj ustavila 32-letnega voznika tovornega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in najverjetneje tudi pod vplivom prepovedanih drog. Še isti dan so policisti pri njem opravili hišno preiskavo in pri tem našli manjše količine konoplje in gumijevko, ki spada med hladna orožja.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je policijska patrulja tovorno vozilo ustavila ob 7. uri v naselju Grlinci. Med postopkom so policisti ugotovili, da je 32-letni voznik vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Zaradi suma, da je voznik vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila. Zaradi vožnje v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, in odklona strokovnega pregleda, so zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča so policisti še isti dan pri njem opravili hišno preiskavo, saj so sumili, da poseduje prepovedano drogo. Med hišno preiskavo so našli dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, ter digitalno tehtnico in gumijevko. Vse to so mu zasegli.

Kršitelj ima v posesti še več kosov drugega orožja (imitacije orožja, airsoft opremo in podobno), za katera pa dovoljenje po zakonu o orožju ni potrebno.

Zaradi posesti gumijevke bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. V zvezi z zasegom prepovedane droge pa bodo uvedli kazenski postopek, so v današnjem sporočilu za javnost še zapisali na mariborski policijski upravi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine