17.6 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

PU Ljubljana: Vlomi, kraje, požar in prometne nesreče

Piše: C. R.

V  Trzinu je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 700 evrov škode.

Na  Šmartinski  cesti  v  Ljubljani  neznani  storilec vlomil v trgovino in odtujil obutev. Povzročil je za okoli 150 evrov materialne škode.

Na  Celovški  cesti  v  Ljubljani so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od  koder  so  odtujili več akumulatorjev in nekaj kosov orodja. Podjetje je oškodovano za okoli 4.000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil menjalnino in kavni aparat. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

Požar
Včeraj,  nekaj  pred 21. uro smo bili obveščeni o požaru v Zagorju ob Savi. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  zagorelo  na  kozolcu  pod  katerim je bilo skladiščenega več  gradbenega  materiala.  Gasilci  so  ogenj  pogasili, policisti  pa so kraj zavarovali in bodo danes opravili ogled kraja.  Vzrok za  požar,  v katerem je nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode, še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Po končanem ogledu bodo o
ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Prometne nesreče:
Včeraj,  okoli  15.30  se  je  na Mestnem trgu v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  je  bila samoudeležena  kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba ceste padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Barjanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  je bil samoudeležen voznik električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti  padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  8. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznika dveh avtobusov. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik avtobusa zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del avtobusa, ki je zaradi  rdeče  luči  stal  pred semaforiziranim križiščem. Pri tem sta se v prvoomenjenem  avtobusu lažje poškodovali potnici, ki sta bili z reševalnim
vozilom  odpeljani  v  UBKC  Ljubljana.  Policisti  nadaljujejo   zbiranjem obvestil  zaradi  suma  kaznivega  dejanja  ogrožanja posebnih vrst javnega prometa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj,  nekaj  po  22.  uri  se  je na Saveljski cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne  nesreče  je  prišlo,  ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost voznici, ki je pripeljala nasproti.  Pri  tem  sta se udeležena   voznica   in  potnica  v  vozilu  povzročitelja  lažje  telesno
poškodovali.  V  postopku  so  policisti ugotovili, da je udeležena voznica brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  zaradi česar ji je bilo zaseženo vozilo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine