22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

PU Ljubljana: Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 213  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  54 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  52  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 64 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 3 vlome  (v  dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov  poškodovanja tuje  stvari.  Prav  tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  16  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  nesreči  z  lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na  javnem  kraju  (ena  oseba  je  bila  pridržana)  in  6 krat v zasebnem prostoru .

Policisti   med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

Vlomi:

V  centru Ljubljane so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 500 evrov škode.

V dogodku lažje poškodovan 77-letni moški Včeraj,  nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o dogodku v okolici  Domžal, v  katerem  je  bil  v  eksploziji  poškodovan  77 letni moški. Po do sedaj zbranih  obvestilih je moški na travniku kuril ogenj, pri tem pa vanj vrgel neznano  eksplozivno  telo (po vsej verjetnosti petardo). V bližini ni bilo drugih  oseb. V eksploziji je bil lažje telesno poškodovan in je bil skraja odpeljan  v  UBKC  Ljubljana.  Policisti  o  okoliščinah dogodka še zbirajo obvestila.  O  vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo, prav tako bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Prometna varnost

Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17.30 se je na kamniški obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri  sta  bili  udeleženi  voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo,  ker je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo voznice,  ki se je pred njo ustavila zaradi razmer v prometu. Pri tem se je udeležena  voznica  lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli  15.30  se je v Setnici pri Polhovem Gradcu zgodila prometna nesreča,  v kateri je bil samoudeležen  kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti  padel  in  se  lažje  telesno poškodoval. Policisti so mu  izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine