26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

PU Ljubljana o včerajšnjih dveh shodih: večjih izgredov ni bilo

Včeraj so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje dveh neprijavljenih shodov, sporočajo iz PU Ljubljana.

Pri shod se je pričel okoli 18. ure, ko so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu. Zbrana skupina okoli 80 protestnikov je nato s Prešernovega trga odšla na Trg Republike.

Drugi neprijavljen protest se je okoli 17.30 pričel na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 2.500 zbranih protestnikov organizirano odšlo v smeri proti Slovenski cesti, ter krožilo med ulicami v centru mesta in se nato zbralo na Trgu Republike.

Policisti so  opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.  

Dogodka sta potekala mirno, so pa policisti zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti.

Policisti so pri varovanju shodov opravili 36 postopkov ugotavljanja identitete in trenutno ugotovili dve kršitvi Zakona o javnih zbiranjih. Nadaljujejo zbiranje obvestil glede dogodka in  bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine