22.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

PU Ljubljana: Ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 179 klicev za posredovanje

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 179  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  47 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  40  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 55 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 3 poskuse vloma in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  19  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  6  nesreč  z  lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi  telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med  10.  9.  2020,  od  6.  ure  in  11.  9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Kočevja  in  Ljubljane  izsledili  in  prijeli 7  tujcev (drž. Maroka  ),  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Včeraj, nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o  požaru na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da gorijo pnevmatike in odpadki, požar pa je obsegal okoli 200 kvadratnih metrov. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Vzrok požara še ni znan, policisti bodo danes opravili ogled nato pa bodo nadaljevali s kriminalistično preiskavo tudi v smeri sumov storitve kaznivega dejanja. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo  obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče

Včeraj,  nekaj  pred  12.  uro se je na Karlovški cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška.  Po  do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče  prišlo, ker je  voznica,  ki  je  vozila  po Karlovški cesti v smeri Levstikovega trga, vozila  preblizu desnega roba. Z vozilom je trčila v robnik ob desni strani ceste,  nato  pa  je vozilo odbilo na hodnik za pešce. Tam je trčilo v drog semaforja  in  nato še v peško, ki je stala pri semaforju za pešce. Pri tem sta  se  peška  in potnica v vozilu huje telesno poškodovali, voznica pa je bila  lažje  poškodovana. Vse so bile z reševalnim vozilom odpeljane v UBKC Ljubljana,  njihovo življenje pa ni ogroženo. Preizkus alkoholiziranosti je bil  pri  voznici  negativen.  Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem  obvestil,  zaradi  suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Včeraj,  nekaj  po 17. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Tržaški cesti  v  Ljubljani.  Naletno  trčenje  treh  vozil  je  povzročila voznica osebnega  vozila,  ki  je  vozila na prekratki varnostni razdalji do vozila pred  seboj.  V nesreči se je sopotnik v enem izmed vozil lažje poškodoval. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine