17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

PU Ljubljana: Iz kleti ukradli kovčke, čistila in orodje

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 190  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  54 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  56  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 64 dogodkov.

 

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 3 vlome  ( v dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in 5 primerov poškodovanja tuje  stvari.  Posredovali  so  v  enem  primeru nasilja v družini, kjer so izrekli  prepoved  približevanja, z zbiranjem obvestil pa se nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  21  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 13 krat na  javnem  kraju  (ena  oseba  je  bila  pridržana)  in 11 krat v zasebnem prostoru.

Med  7. 10. 2020, od 6. ure in 8. 10. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso odkrili tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

Vlom:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder so bili odtujeni kovčki, čistila in orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Prometna varnost

Prometna nesreča:

Včeraj, nekaj po 13. uri je na cesti med Trojanami in Vranskim, v krožnem križišču prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili  udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki se je vključil v krožno križišče, pri tem pa ni upošteval prednosti vozila, ki je že vozilo po krožišču. V nesreči se je drug voznik lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine