25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

PU Koper: Prometne nesreče in zdrsi zaradi slabih vremenskih razmer

Ob  7.11  uri  je  na  avtocesti  med  Kozino in Divačo z vozišča zapeljalo tovorno  vozilo. Promet ni bil oviran, tudi voznik, 42-letni državljan Poljske, ni bil poškodovan. Ugotovljen je vzrok neprilagojena hitrost, vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Nekaj  minut  zatem  so policisti obravnavali zdrs osebnega avtomobila pred odcepom Gabrk (proti  Kopru). 66-letni voznik iz Vipave je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojnoograjo. Nihče ni bil poškodovan,
vozniku pa sledi plačilni nalog.

Skoraj  istočasno je na tem mestu zdrsnil še en osebni avto, vendar v drugi smeri. Tudi v tem primeru zaradi neprilagojene hitrosti stanju na cesti, 41-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 8. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti od Kačič proti Divači.  56-letna  voznica  iz  Ankarana je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, po katerem je  pravilno  pripeljal  53-letni voznik osebnega avtomobila iz Rodika. V trčenju je bila povzročiteljica lažje poškodovana, izdan ji je bil plačilni nalog.

Nekaj minut po 8. uri so bile na avtocesti med Kastelcem in Kozino še štiri manjše prometne nesreče, na razdalji 200 metrov. V vseh primerih je bil vzrok neprilagojena hitrost razmeram na cesti, v enem primeru tudi
neustrezna zimska oprema. Nihče ni bil poškodovan, vsem voznikom pa so bili izdani plačilni nalogi.

Ob 13. uri je na avtocesti med Senožečami in Gabrkom trčil v odbojno ograjo 48-letni voznik osebnega avtomobila. Vzrok je bil neprilagojena hitrost, policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob  16.25  je  na  cesti  od  Rodika proti Kačičam 20-letni Sežančan zaradi vožnje  preblizu  desnemu  robu  zdrsnil desno izven vozišča ter pristal na strmi nabrežini, ujet med vejevje in drevesa. Poškodovan ni bil, izdan mu je bil plačilni nalog.

Nekaj   minut  zatem  pa  je  med  Kastelcem in Kozino  25-letnik zaradi neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad vozilom in zapeljal desno čez odstavni pas, kjer je čelno trčil v kovinsko ograjo. Poškodovan ni bil,
izdan mu je bil plačilni nalog.

*****
Ob  9. uri je na mejni prehod Dragonja, z namenom izstopa iz Slovenije, kot voznik  osebnega avtomobila pripotoval 55-letni državljan BiH. Policistu je izročil veljaven potni list in slovensko vozniško dovoljenje. V postopku je bilo  ugotovljeno, da  ima  ukrep prenehanja  veljavnosti  vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob  17.  uri  so  policisti  v  Prestranku  obravnavali  43-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je pri vzvratni vožnji zapeljal v levo in se z vozilom ustavil na bankini  –  v  blatu, kjer je obstal. Preizkus alkoholiziranosti  je  pokazal  rezultat  0,69  mg/l.  Sledi  mu obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine