15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

PU Koper: Hitri test na droge pri 40-letnemu vozniku, državljanu Hrvaške, pozitiven

Ob  10.50  je  na  avtocesti v bližini Črnega kala 70-letni voznik osebnega avtomobila  iz  Trebnjega  zaradi  neprilagojene  hitrosti,  na  delu  kjer potekajo gradbena dela, trčil v usmerjevalne table, in pri tem oplazil tudi tovorno  vozilo  državljana  Hrvaške.  Po  oplaženju  je izgubil oblast nad vozilom  in  trčil v varnostno ograjo na desni strani. Tako voznik kot tudi sopotnica  sta  se  pri  tem  lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

 

Popoldan so policisti pri Vremah ustavili 50-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je opravljen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,12 mg/l, hitri test na prepovedane droge pa je bil pozitiven na kokain in opiate. Odrejen ji je bil strokovni pregled, katerega je odločno odklonila.

Ugotovljeno je bilo tudi, da ima ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog.

V eni od koprskih prodajaln so moškemu ukradli denarnico z dokumenti in gotovino. Zvečer je varnostnik sicer našel denarnico, vendar brez gotovine.

Ob 12.10 je na Bernetičevi v Kopru padla voznica skuterja. Policisti so na kraju ugotovili, da je vozila moped po Krožni cesti, od Ulice Vena Pilona proti Dolgi Rebri. Ko je pripeljala do Bernetičeve ulice, je z vozilom zapeljala v krožno križišče in nato želela krožno križišče zapustiti na drugem izvozu, vendar je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in z mopedom zapeljala desno. Pri tem je s sprednjo pnevmatiko trčila v otok za usmerjanje prometa, vozilo pa se je prevrnilo na desni bok, drselo po vozišču ter ponovno trčilo v robnik. Zatem je moped s 15-letno voznico in 16-letno sopotnico obstal na pločniku. Potnica na skuterju se je pri padcu huje poškodovala (zlom gležnja). Po besedah voznice niso prijele zavore, zato je potrebno okoliščine in dejstva še preveriti.

Ob 22. uri so policisti na mejnem prehodu Starod odredili hitri test na droge 40-letnemu državljanu Hrvaške. Bil je pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje, podan bo obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine