1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

PU Celje: Policisti izsledili štiri državljane Turčije in pet državljanov Afganistana

Piše: C. R. 

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah prejeli 272 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 22  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 20 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 13.30 ure,  so na ulici Pod gabri, v Celju, obravnavali prometno nesrečo, kjer  je  voznica osebnega vozila trčila v mladoletnega pešca, ki je nenadno stekel čez cesto, z vozničine desne strani. Deček, ki je nepravilno prečkal vozišče, se je v prometni nesreči huje poškodoval.

Poleg  omenjene  prometne nesreče so obravnavali še eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 12 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V  Slovenj  Gradcu so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na osebnem  vozilu, parkiranem pred stanovanjskim blokom, preluknjal vse štiri pnevmatike.

Na  avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz  rezervoarja  hrvaškega tovornega vozila ukradel gorivo in lastniku povzročil za dobrih 500 € škode.

V  Škalcah,  na  območju  Slovenskih Konjic, so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko  hišo.  Storilec  je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Nezakonite migracije

Na  avtocestnem počivališču Lopata so včeraj izsledili štiri državljane Turčije, ki so nezakonito prečkali državno mejo, na območju Rogaške Slatine pa pet državljanov Afganistana, ki so prav tako nezakonito prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine

1 komentar