17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Prvoobtoženi organiziranja prostitucije na Celjskem ne priznava krivde

Prvoobtoženi iz domnevne hudodelske združbe, ki naj bi na Celjskem služila z izkoriščanjem deklet za prostitucijo, Jože Cank na predobravnavnem naroku ni priznal krivde po obtožnici. Doslej nobeden od soobtoženih na treh predobravnavnih narokih ni priznal krivde, dva soobtožena se pogajata s tožilstvom, še en narok pa je predviden prihodnji teden.

 

Predobravnavni narok za 67-letnega Jožeta Canka, ki naj bi bil vodja domnevne hudodelske združbe in ki je od konca lanskega avgusta v priporu, je na Okrožnem sodišču v Celju potekal v torek. Ekrem Pobrić in Marjan Soršak, ki se branita s prostosti, se medtem s tožilstvom pogajata glede priznanja krivde, še en predobravnavni narok pa je predviden prihodnji teden, 28. avgusta.

Medtem sodišče še ni odločilo glede predloga tožilstva, ki je zaradi varovanja zasebnosti žrtev in ostalih vpletenih v domnevno nezakonito početje predlagalo sojenje za zaprtimi vrati. Prav tako sodišče še ni odločilo o zahtevi obrambe za izločitev dela dokazov, je danes za STA še povedal Cankov zagovornik, odvetnik Mitja Grčar.

Tožilstvo je v tej zadevi spisalo obtožnico zoper sedem oseb, ki jih bremeni, da naj bi v času od začetka oktobra 2017 do konca avgusta 2018 preslepili več ukrajinskih državljank. Medtem ko naj bi jim obljubljali delo barske plesalke, so jih pripeljali v Slovenijo, nastanili v nočni lokal na območju Celja in jih silili v prostitucijo, s katero si je omenjena hudodelska združba ustvarjala zaslužek, ki si ga je nato razdelila. Pri tem naj bi obtoženi uporabljali družbo Esit kot krinko za zaposlovanje deklet.

Poleg Canka, Pobrića in Soršaka so v tej zadevi obtoženi še Maja Cank, Robert Mramor, Damjan Vindiš in Peter Školnik ter družba Esit d.o.o.

Policisti so skupino razkrinkali konec avgusta lani, ko so opravili več hišnih preiskav. Takrat so odvzeli prostost šestim ljudem, od tega sta dva ostala v priporu, poleg Canka še Mramor. Gre za stare znance policije, ki so jih policisti v preteklosti že obravnavali.

Obtoženi so kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in trgovine z ljudmi v obliki hudodelske združbe, zaradi česar jim grozi do 15 let zapora.

Zadnje novice

Sorodne vsebine