10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Prometne nesreče na Gorenjskem – tudi s poškodbami

Nesreče s poškodbami. V minulih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali pet prometnih nesreč s telesnimi poškodbami.

V petek so bili v prometnih nesrečah s poškodbami ponovno na udaru kolesarji, ki niso uspeli prekiniti trenda iz preteklih treh vikendov. Prvi in tretji vikend avgusta sta bila v nesrečah s poškodbami udeležena po dva
kolesarja, drugi vikend pa trije. V Puštalu je v petek opoldan kolesarka padla zaradi neprilagojene vožnje kolesa, na Bledu pa je voznik pri vzvratni vožnji kolesarki na prednostni cesti zaprl pot in povzročil trčenje. Prav tako v petek je na Bledu še en kolesar padel in se poškodoval zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa, v Kranju pa je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti nesrečo kolesarja povzročila na križišču.

Danes ponoči je v Mojstrani voznik z osebnim avtomobilom trčil v avtobusno postajališče. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,65 mg/l alkohola. Policisti o nesreči še vodijo postopek. Še eno prometni nesrečo, kjer je bila ugotovljena prisotnost alkohola in se je končala brez telesnih poškodb, pa so že v petek zvečer obravnavali kranjski policisti. Povzročitelj nesreče je na Škofjeloški cesti zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil na nasprotnem smernem vozišču. Voznik je s kraja odpeljal, policisti so ga izsledili. Preizkus alkoholiziranosti po prometni nesreči je pri njem pokazal rezultat 0,76 mg/l alkohola.

Nesreče, dogodki in promet na gorenjski avtocesti

Policisti so v minulih dveh dnevih na gorenjski avtocesti obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Eno nesrečo so obravnavali v petek, pet včeraj in še eno danes ponoči. Včeraj so policisti na Karavankah obravnavali tudi drzno tatvino na škodo tujcev med menjavo pnevmatike na vozilu. Storilec je izkoristil nepazljivost in s sovoznikovega sedeža odtujil torbico.

V petek okoli 13.20 se je nesreča na gorenjski avtocesti zgodila na priključku Naklo v smeri Ljubljane. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v dežju in na mokrem vozišču izgubil nadzor nad vozilom in trčil v odbojno
ograjo.

Od včeraj do danes pa so policisti pet prometnih nesreč obravnavali v smeri Avstrije in Karavank, kjer je bilo največ prometa, eno pa včeraj popoldan v smeri Ljubljane. Nesreče v smeri Karavank so se zgodile okoli 12. ure
(varnostna razdalja), 13.40 (varnostna razdalja), 15.15 (manjše trčenje, udeleženci niso zahtevali ogleda), 22.15 (manjše trčenje, udeleženci niso zahtevali ogleda), 00.20 (manjše trčenje, brez škode). Na poti na zadnjo
prometno nesrečo (ob 00.20) so prometni policisti naleteli tudi na voznico, ki je proti Karavankam vozila s kar 1,04 mg/l alkohola (približno 2,2 promila), kolikor je pri njej pokazal rezultat preizkusa alkoholiziranosti.

Nesreča na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane se je včeraj zgodila okoli 14.05 (nepravilen premik).

Promet na avtocesti proti Karavankam je tekoče stekel danes okoli 3. ure ponoči. Promet proti Karavankam je danes povečan in tenutno tekoč.

Zadnje novice

Sorodne vsebine