9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Prometna nesreča v Ormožu – zaradi neupoštevanja prednosti je prišlo do trčenja

Dne 14. 2. 2019, okoli 7.30 ure se je v križišču lokalne in glavne ceste izven naselja Pogorci, občina Ormož, zgodila prometna nesreča III. kategorije zaradi neupoštevanja pravil o prednosti.

 

Voznica osebnega avtomobila je vozila po lokalni cesti iz smeri Cvetkovcev v smeri Podgorcev, izven naselja Podgorci. Ko je pripeljala do križišča z glavno cesto št. 2, se pri vključevanju v promet na prednostno cesto z vozilom ni zaustavila pri prometnem znaku ustavi in ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po vozišču prednostne ceste. Z vožnjo je nadaljevala naravnost, čez prednostno vozišče glavne ceste. Posledica takšne vožnje je bila, da je zaprla pot vozniku osebnega vozila, kateri se je v tistem trenutku pripeljal pravilno po prednostni glavni cesti iz smeri Ormoža v smeri Ptuja. Voznik je s sprednjim čelnim delom vozila trčil v sprednjo desno bočno stran vozila voznice, ki ga je po trčenju odbilo v levo in je obstalo na desnem prometnem pasu desnega smernega vozišča glavne ceste obrnjeno v smeri Ptuja. Vozilo voznika je odbilo v desno in je ob desnem robu vozišča glavne ceste trčilo v drog prometnega znaka. V nesreči so bili voznica in potnik v njenem vozilu ter potnica v vozilu voznika lažje poškodovani, voznik vozila pa ja bil huje telesno poškodovan. Nastala je tudi premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni okoli 10.000,00 €.

Zoper voznico osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po 323/I členu Kazenskega zakonika.

Zadnje novice

Sorodne vsebine