0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

Prometna nesreča usodna za 83-letnega voznika avtomobila

Piše: C. R.

V naselju Spodnja Kanomlja v občini Idrija je v prometni nesreči umrl 83-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 83-letni voznik avtomobila okoli 11. ure dopoldne vozil po lokalni cesti iz smeri naselja Idrijske Krnice proti Spodnji Kanomlji. Ko je pripeljal po klancu navzdol v levi nepregledni ovinek, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi potekal promet varno in neovirano. Z vozilom je zapeljal desno izven vozišča na neutrjeno travnato bankino in po nekaj metrih s prednjim delom avtomobila oplazil drevo blizu vozišča, nato pa se je vozilo začelo prevračati po brežini pod cesto in po dobrih trinajst metrov obstalo, z zadnjim delom naslonjeno na manjše drevo. Voznik osebnega vozila je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Osebno vozilo je nekaj ur kasneje oz. ob 15.30 pod cesto opazila mimoidoča občanka in o tem nemudoma obvestili pristojne reševalne službe. O tragičnem dogodku je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Pomoč policistom PP Idrija in Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju posredovali tudi tamkajšnji gasilci in reševalci NMP ZD Idrija. S strani zdravnice ZD Idrija je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policija bo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč letos umrlo pet oseb.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine