13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Prometna nesreča s smrtnim izidom v Orehovici

Danes,  nekaj pred 3. uro je v kraju Orehovica prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebi na motorju.

Po  prvih  ugotovitvah  je znano, da sta se dve osebi na motorju peljali po regionalni  cesti  iz  smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa sta v kraju Orehovica, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padli, nato pa drseli po vozišču  in trčili v nasip ob cesti. 31 letnik je na kraju nesreče umrl, 21 letnik  pa je s kraja nesreče odšel peš in je bil kmalu izsleden v okolici. 21  letnik  je  bil  pri  tem  huje  poškodovan in je zato bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Policisti  z  ugotavljanjem  okoliščin  še  nadaljujejo, saj trenutno še ni znano  katera od navedenih oseb na motorju je vozila. Potrdimo pa lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade.

Pojasnjujemo še, da je policist na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal  vožnjo  dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju poskušal ustaviti.  Med  ustavljanjem  z  modrimi  lučmi so v isti smeri dohiteli se drugo  motorno  kolo,  na  katerem  sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena  motorista).  Med  vožnjo  je  policist  oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Policist je z vožnjo nadaljeval, ter nato  v  kraju  Orehovica  naletel  na  nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist do sedaj še nista bili izsledeni.

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava  nesreče  še  vedno poteka. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Zaradi  ogleda  kraja  in  odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta od Zagorja proti Trojanam zaprta do 11.30 ure.

Izjava  o  prometni  nesreči  in  morebitna dodatna pojasnila o okoliščinah nesreče bodo podana predvidoma jutri (ura bo sporočena naknadno).

PU Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine