18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Prodajalka oblačil je bila v resnici tatica

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 144 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 45 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 7 tatvin, 4 vlome in 1 poškodovanje tuje stvari. Prav tako so posredovali zaradi prijave nasilja v družini, kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 20-krat na javnem kraju in 4-krat v zasebnem prostoru.

Včeraj okrog 13. ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini denarja iz hiše v Trzinu. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je za zdaj neznana ženska vstopila v odklenjeno hišo in oškodovanki ponujala v prodajo oblačila. Pri tem jo je zamotila s pogovorom in okradla. Ko je neznanka zapustila hišo, je ugotovila, da ji je bila odtujena denarnica z vsebino. Policisti v zvezi dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 4 vlome, in sicer so neznanci v Vnanjih Goricah vlomili v hišo, pregledali prostore in odtujili denar. Na Javorju so vlomili v brunarico in odtujili električno orodje, v Šiški so vlomili v vrtno lopo in odtujili dve kosilnici, v Kočevju pa v traktor, iz katerega so odtujili gorivo in avtoradio.

Včeraj okoli 22.30 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na trzinski obvoznici, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega vozila Audi zaradi izsiljevanja prednosti v križišču povzročil prometno nesrečo, v kateri se je lahko telesno poškodoval 50-letni voznik osebnega vozila Citroen. Pri povzročitelju je bila ugotovljena prisotnost alkohola nad zakonsko dovoljeno mejo, zoper voznika je bil odrejen strokovni pregled, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine