12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Prodaja prtičkov, zbiranje prostovoljnih prispevkov… bodite pozorni!

Piše: C. R. 

V zadnjih dveh dneh je Policijska uprava Kranj zabeležila številne dogodke. Nekatere od njih izpostavljamo. 

Škofjeloški policisti so pridržali moškega, ki se je pod vplivom alkohola nedostojno vedel na javnem kraju, s početjem pa je nadaljeval tudi v intervenciji policistov. Zato so ga pridržali do streznitve in proti njemu uvedli prekrškovni postopek. Srboritežu so v roke že stisnili kar zajetno položnico.

Policisti so v treh primerih v različnem času obravnavali prijave o sumih nedovoljenega zbiranja prispevkov, in sicer za lokacije Primskovo, Savski otok in Grenc. Na Grencu so preverili enega tujca, vendar pri njem niso ugotovili posebnosti. Škofjeloški policisti pa so v kraju Spodnja Sorica obravnavali prijavo o prodaji prtičkov starejšim ljudem po domovih. Ob tem policija opozarja, da so takšne prodaje lahko povezane s kaznivimi dejanji, zato svetujejo, naj neznancev ne spuščamo v stanovanja.

Na območju PP Radovljica pa so obravnavali prijavo zaprtega otroka v vozilu pred trgovino. Avtomobil se je namreč avtomatsko zaklenil, ko je bil otrok v njem, ob premiku pa se je sprožil alarm. Otrok se je prestrašil, starši pa so ga odklenili. Čeprav se je zgodba srečno končala, pa je posebej poleti to lahko zelo tvegano početje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine