-1.7 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Prislužil kar 18 kazenskih točk

Piše: C. R.

Kranjski policisti so včeraj popoldan obravnavali tujca, ki je vozil pod vplivom alkohola. Pred postopkom so voznika obravnavali že v Republiki Avstriji, kjer je bila pri njem tudi ugotovljena vožnja pod vplivom alkohola. Okoliščino so avstrijski varnostni organi sporočili slovenski policiji.

Preizkus alkoholiziranosti v okolici Kranja je pri njem pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola. Voznika so policisti pridržali in privedli na pristojno sodišče, kjer mu je bila izrečena globa v znesku 1.300 eurov in 18 kazenskih točk.

Okoli 14. ure so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na Otoški cesti vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali, na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima 56-letni voznik v litru izdihanega zraka 1,11 miligramov alkohola. Nevarnega voznika so izločili iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O prometni nesreči na območju Roj (PP Šentjernej), kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, so bili policisti obveščeni nekaj pred 23. uro. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v peščeni nasip. Vozilo je odbilo in po 30 metrih padlo na gradbišče. Povzročitelju nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Lažje poškodbe so mu oskrbeli reševalci in ga odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2160 evrov.

Včeraj, nekaj pred 17. uro se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. V postopku preizkusa alkoholiziranosti je pri njej pokazalo 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policisti PP Šentilj so obravnavali 58-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0. 26 mg/l). Vozilo mu je bilo zaseženo.

Ob 23.50 so policisti na Kozini ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra. Odredili so mu hitri test na mamila, ki je bil pozitiven na konopljo. Odrejen strokovni pregled je odklonil, sledi mu obdolžilni predlog po 107/12-10 ZPrCP.

Vir: Policijske uprave Novo mesto, Koper, Maribor, Kranj in Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine