13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Princ Andrew šokiran nad obtožbami o spolnih zlorabah

Britanski princ Andrew je šokiran nad obtožbami o spolnih zlorabah v povezavi z ameriškim milijonarjem Jeffreyjem Epsteinom, ki je pred kratkim storil samomor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanski tabloid Daily Mail je v nedeljo objavil posnetek, na katerem naj bi princ Andrew leta 2010 v Epsteinovem domu v New Yorku mahal v slovo ženski, ki je zapuščala Epsteinovo vilo.

“Njegova visokost obsoja kakršnokoli izkoriščanje ljudi in namigovanje na to, da bi dopustil, sodeloval ali spodbujal kakršnokoli takšno ravnanje, je nesprejemljivo,” je v izjavi sporočila Buckinghamska palača.

Epsteina so 10. avgusta našli mrtvega v zaporu na Manhattnu, kjer je čakal na sojenje zaradi obtožb o trgovini z mladoletnicami za spolno izkoriščanje in zaroti za trgovino z mladoletnicami za spolno izkoriščanje.

Mrliška oglednica je presodila, da je Epstein naredil samomor tako, da se je obesil.

Virginia Giuffre, ena od Epsteinovih domnevnih žrtev, je leta 2016 na sodišču pričala o tem, da je imela spolne odnose s princem Andrewom, ko je bila še mladoletna. To obtožbo je Buckinghamska palača že večkrat zanikala.

Princ Andrew je bil deset let posebni britanski odposlanec za mednarodno trgovino in naložbe, a je leta 2011 zaradi intenzivne preiskave o njegovih povezavah z Epsteinom in drugimi kontroverznimi osebami s položaja odstopil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine