6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Prijeta osumljenca dveh kaznivih dejanj

V sredo  sta policista Specializirane enote za nadzor državne meje iz Sektorja mejne policije Generalne policijske uprave na gorenjski avtocesti opazila vozilo, ki je z veliko hitrostjo vozilo v smeri Gorenjske, nato pa avtocesto zapustilo na izvozu Vodice.

Policista sta zapeljala za vozilom, ter ga pričela ustavljati, da bi z voznikom izvedla postopek. Ob pristopu policistov do vozila je voznik nenadoma s kraja odpeljal, policista pa sta se prav tako z vozilom odpeljala za njim in ga pričela ponovno ustavljati z modrimi lučmi in zvočnim signalom. Voznik je z agresivno vožnjo čez naselje Vodice nadaljeval, ter pri tem zapeljal v rdečo luč, nevarno prehiteval, vozil prehitro in tako ogrožal ostale udeležence v prometu. Na koncu naselja je voznik izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na zelenico stanovanjske hiše, ter trčil v betonsko ograjo. Sopotnik je zbežal iz vozila, voznik pa je čez zelenice stanovanjskih hiš nadaljeval z agresivno vožnjo proti Mostam. Eden od policistov je zapeljal za njim in ga prijel v Mostah pri Komendi, kjer je bil voznik zaradi gneče prisiljen ustaviti, ter je poskušal zbežati s kraja. Pri vozniku je bila odkrita pištola z več naboji kalibra 9 milimetrov.

Sopotnika, ki je predhodno zbežal iz vozila je eden od policistov dohitel in ga v bližini prijel. Pri sopotniku je bilo najdeno hladno orožje – kovinski bokser. Med bežanjem je sopotnik tudi odvrgel vrečko, v kateri je bil kilogram kokaina..

Kriminalisti so zoper oba osumljena odredili pridržanje, zasegli osebno vozilo in opravili hišni preiskavi, kjer pa iskani predmeti niso bili zaseženi. 21-letni voznik osebnega vozila in
20-letni sopotnik sta osumljena kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Voznik pa je je osumljen tudi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Glede nedovoljene posesti orožja obeh osumljenih kriminalisti še zbirajo obvestila in bo po vseh znanih okoliščinah izveden ustrezen ukrep.

Osumljena sta bila danes privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba
odredil pripor.

Vir: PU Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine