22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Prijet osumljenec večih tatvin

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so v četrtek odvzeli prostost 38-letnemu Ljubljančanu, ki je osumljen, da je od 11.10.2020 do 5.1.2021 storil štiri kazniva dejanja tatvin na območju centra mesta. 

V enem primeru je dejanje storil s pomočjo 37-letnika, kateri ni bil pridržan in bo zoper njega podana kazenska ovadba. Osumljeni 38-letnik je dve kaznivi dejanji (pri enem izmed teh mu je pomagal tudi 37-letnik) izvršil na način, da  je  pristopil  do  vrta gostinskega lokala, kjer je izkoristil trenutno nepazljivost  oškodovancev  in  jim  odtujil  nahrbtnike,  ki  so jih imeli odložene  ob  mizi. V drugih dveh primerih je osumljeni pristopil do okenca za poslovanje gostinskega objekta, izkoristil trenutno nepazljivost prodajalca, ter odtujil službeno denarnico.

Z vsemi štirimi dejanji je bilo povzročeno  za  okoli  4000  evrov škode. Osumljeni 38-letnik, ki je bil že večkrat  obravnavan  s  strani  policije,  je  bil  v  petek  priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine