10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Prijet osumljenec poskusa roparskih tatvin na območju Most

Včeraj,  nekaj  pred 18. uro so bili policisti obveščeni poskusu ropa v eni izmed trgovin na Litijski cesti v Ljubljani.  38-letni osumljenec je vstopil  v  trgovino  in zaposleni zagrozil z nožem ter zahteval denar. Ker zaposlena  ni  takoj  odprla  blagajne, je od dejanja odstopil in zbežal iz trgovine. Približno uro kasneje se je isti osumljenec s kolesom pripeljal do manjše prodajalne v Štepanjskem naselju, kjer je od zaposlene  prav tako zahteval  denar  in ji zagrozil z nožem.

 

Ker mu zaposlena denarja ni želela izročiti  in  se  je  zaklenila v prodajalno, je odtujil časopis in nato na kolesu  pobegnil.  V  dogodkih  ni  bil  nihče  poškodovan.  Na  kraju  je posredovalo več policijskih patrulj, ki so iskali  osumljenca, ki se je ves čas  gibal  na območju Most in se skrival ter bežal pred policisti. Prejeli smo  tudi  informacijo  občanke  kje  se  nahaja.  Policisti  so ga nato ob pregledu  terena  izsledili  in  okoli  20.30  prijeli  na  Zaloški cesti v Ljubljani.  Osumljencu je bila odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem  obvestil.  Zaradi  suma  kaznivega  dejanja  poskusa ropov bo po zbranih obvestilih priveden k preiskovalnemu sodniku.

Roparska tatvina

Včeraj,  okoli  19.  ure  so bili policisti obveščeni o roparski tatvini na območju  Domžal. Do sedaj še neznana storilca sta vlomila v hišo. V hiši se je  nahajal  oškodovanec, ki sta mu zagrozila in ga obvladala, nato pa hišo preiskala  in  odtujila za nekaj tisoč evrov gotovine in nakita. Osumljenca sta  moška,  en  visok  okoli  180  cm,  drug okoli 190 cm, oblečena v črna oblačila  z  zakritim  obrazom. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine