13.5 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Prijeli zlikovca, ki je čisto po teroristično razstrelil bankomat

Kriminalisti in policisti PU Ljubljana so v začetku meseca oktobra na Cesti 24. junija v Ljubljani uspešno preiskali izvršen vlom v bančni avtomat s t.i. plinsko eksplozijo, katerega je utemeljeno osumljen 40 letni moški, državljan Republike Srbije.

 

S kriminalistično preiskavo in preiskovalnimi dejanji je bilo ugotovljeno, da se je osumljenec 4.10.2018 z ukradenim osebnim avtomobilom, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice, okoli 3. ure zjutraj pripeljal do bančnega avtomata na omenjeni lokaciji. Z namenom vloma vanj, ga je s pomočjo t.i. plinske eksplozije razstrelil in tako prišel v notranjost trezorskega dela bankomata. Iz njega je odtujil nekaj kaset z manjšo količino denarja, hkrati pa je z eksplozijo povzročil večjo materialno škodo tudi na objektu trgovine v neposredni bližini.

Takoj po dejanju je 40 letni osumljenec z ukradenim vozilom pobegnil s kraja   dejanja. O eksploziji je bila takoj obveščen Operativno komunikacijski center PU Ljubljana, ki je pričel izvajati prve nujne ukrepe za izsleditev in prijetje osumljenca. Policisti so osumljenca z ukradenim vozilom kmalu izsledili na enem izmed parkirišč na območju Bežigrada v trenutku, ko se je pripeljal do drugega ukradenega avtomobila, ki ga je imel pripravljenega za nadaljnji beg, in mu odvzeli prostost.

Na podlagi odredbe sodišča so kriminalisti opravili preiskavi obeh ukradenih avtomobilov; v vozilu, s katerim je bil prijet, so bili med drugim najdeni in zaseženi predmeti (pripomočki), s katerimi je povzročil plinsko eksplozijo bankomata (plinska jeklenka z nameščeno plastično cevjo, daljši električni kabel in manjši akumulator kot vir električne energije in nekaj ročnega orodja). Za osebna avtomobila je bilo ugotovljeno, da sta bila ukradena na območju mesta Ljubljane 14 dni pred izvršitvijo opisanega kaznivega dejanja.

Po zbranih obvestilih je bil 40 letni osumljenec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Kriminalistična preiskava še ni zaključena, v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi se zbirajo obvestila glede morebitnih sostorilcev in povezanosti opisanega dejanja z identičnim vlomom v bančni avtomat, ki je bil izvršen 2.10.2018 na Zaloški cesti v Ljubljani. Zagrožena kazen za kaznivo dejanje velike tatvine je kazen zapora do petih let.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine