-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Prijeli tatinski par iz BiH: po celi Sloveniji sta hodila po trgovinah in kradla kot srake

Piše: C. R. 
Policisti   Policijske   postaje   Velenje  so  konec  preteklega  tedna  k preiskovalni  sodnici  privedli  47-letnega moškega in 42-letno žensko, oba državljana  Bosne  in  Hercegovine,  ki sta osumljena storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin. 
Osumljena  sta  v  zadnjih  mesecih  na  območju celotne Slovenije kradla v trgovinah. Med  drugim  sta  v  mesecu  juliju   iz  trgovine v Ljubljani  ukradla več kopalk,  vrednih  nekaj  manj  kot  600 evrov. Avgusta sta iz ene od drogerij v Velenju ukradla več različnih kozmetičnih izdelkov vrednih dobrih štiri tisoč evrov.
Konec  avgusta  sta  s  tatvinami  nadaljevala  še v Sežani, Novi Gorici in Ljubljani. V  Sežani  in  Novi  Gorici  sta  iz  dveh trgovin ukradla za okoli 2.800 evrov kozmetičnih  izdelkov, iz trgovine v Ljubljani pa za dobrih 1.500 evrov oblačil višjega cenovnega razreda. Konec  septembra  sta iz športne trgovine v Ljubljani ukradla še dve ženski jakni, vredni dobrih 600 evrov.
Osumljena  sta  tatvine  izvrševala  s pomočjo posebej prirejene vrečke, ki prepreči sprožitve alarmov oziroma na druge načine zamotila trgovce in iz trgovin odnašala stvari. To je bil tudi razlog, da dolgo časa niso mogli odkriti zlikovcev.  Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih  sta s svojimi dejanji različne trgovine oškodovala za najmanj 9.500 evrov.
Njuno tatinsko križarjenje po Sloveniji je sedaj končano, saj je preiskovalna sodnica zanju odredila pripor, grozi jima tudi osem let zaporne kazni, po prestani zaporni kazni pa sledi še izgon iz države. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine