10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Prijeli roparja koprske zlatarne – na grbi ima še cel kup drugih kaznivih dejanj!

Policisti Policijske postaje Koper so bili 14. 1. 2020, ob 16.36, obveščeni o poskusu ropa v eni od zlatarn v mestnem jedru Kopra. Na kraj je nemudoma odšlo več patrulj Policijske uprave Koper, policisti pa so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je 34-letni Koprčan z resno grožnjo in uporabo pištole, za katero je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da je po izgledu identična pištoli znamki Beretta 92, poskušal izvršiti tatvino zlatnine, kar pa mu ni uspelo, saj je zaposleni uspelo sprožiti alarm, s katerim je aktivirala tudi dimno zaveso.

 

Osumljeni je s kraja pobegnil, po tem dejanju pa v enem od gostinskih lokalov v Kopru s pištolo grozil tam zaposleni, kjer so ga policisti tudi izsledili in prijeli. Ob tem pa so mu zasegli pištolo, ki ni bila prava. Policisti so ga pridržali.

V nadaljevanju so policisti 34-letnika osumili še za izvršitev več drugih kaznivih dejanj. Zoper 34-letnika so podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj ropa, grožnje, velikih tatvin, vlomov v stanovanje in stanovanjsko hišo na območju mestnega jedra Koper v decembru 2019, izsiljevanja  kršitev nedotakljivosti stanovanja, povzročitve hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.

34-letnik je bil 16. 1. 2020 priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine