0.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Prijeli osumljenca roparskih tatvin

Piše: C. R.

V Šiški je neznani storilec vlomil v dve kleti in odtujil kolo in električno orodje. Lastnika je oškodoval za skupno okoli 500 evrov. Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več električnega orodja. Povzročili so za okoli 4.000 evrov škode.Včeraj dopoldan so bili policisti obveščeni, da na območju Šiške mlajši moški grozi starejšemu oškodovancu in ga pretepa. Na kraju so takoj po obvestilu posredovali policisti, ki so na Celovški cesti osumljenca prijeli. Po do sedaj zbranih obvestilih je 22- letni osumljenec zagrozil oškodovancu in od njega zahteval denar, med drugim je zahteval tudi, da zanj opravi dvig gotovine na bankomatu. Grožnje je podkrepil z nožem v roki, zato mu je oškodovanec izročil denarnico iz katere je odtujil nekaj sto evrov gotovine. V dogodku je oškodovanec zadobil sledi poškodbe. V postopku z osumljencem, ki je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja, so bili zaseženi odtujeni predmeti. Odvzeta mu je bila prostost in bo po zbranih obvestilih priveden k preiskovalnemu sodniku.Policisti policijske postaje Ljubljana-Center so na podlagi zbiranja obvestil in pridobljenih dokazov konec prejšnjega tedna odvzeli prostost 42-letnemu osumljencu zaradi suma štirih kaznivi dejanj velikih tatvin in dveh kaznivih dejanj tatvin, ki so bila izvršena v zadnjih treh mesecih na območju Ljubljane. V večini primerov je osumljenec vstopal v prostore javnih zavodov ali druge poslovne prostore, kjer je vlamljal v omarice zaposlenih. Z dejanji si je pridobil več kot 4.000 eur protipravne premoženjske koristi. Osumljenec, ki je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za premoženjska kazniva dejanja je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici, ki mu je odredila pripor.

V Solčavi so obravnavali tatvino štirikolesnika znamke Bombardier, tip Outlander, črne barve, registrskih številk CE CE-97. Storilec je štirikolesnik, ki je po oceni lastnika vreden okoli 9.000 €, ukradel iz gospodarskega poslopja.V Logarski dolini so obravnavali tatvino štirikolesnika znamke Stels Guepard Trophy pro esp, letnik 2018, registrskih številk CE IN-52. Štirikolesnik, ki je po oceni lastnika vreden okoli 8.500 € je bil parkiran v bližini gostinskega objekta.Tatvino tretjega štirikolesnika so obravnavali v Robanovem kotu, kjer je storilec ukradel štirikolesnik, znamke Bombardier, tip Outlander, ki je bil parkiran ob počitniški hišici. Sosed je ukradeno vozilo opazil ob lokalni cesti v bližini kraja, kjer je bilo ukradeno. Vozilo so že vrnili lastniku.

V soboto smo na Muti obravnavali tatvino delovnega stroja znamke Kubota, vrednega okoli 40.000 €. Delovni stroj je bil parkiran na Koroški cesti.

Sinoči so bili obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo v Šeščah pri Preboldu. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi vrata terase je preiskal prostore in ukradel gotovino.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine