0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Prijeli moškega, ki že dlje časa krade kot sraka: 42-letni odvisnik iz Celja osumljen 20 kaznivih dejanj

Celjski policisti so minuli konec tedna pri vlomu v trgovino na Ulici frankolovskih žrtev v Celju prijeli 42-letnega Celjana in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Moškega, ki je odvisen od drog, sicer sumijo storitve skupno 20 kaznivih dejanj.

 

Osumljenec je imel v času, ko so ga zalotili v trgovini, pri sebi cigarete, čokolade in vžigalnike v vrednosti dobrih 800 evrov, ki jih je nameraval odnesti brez plačila. S poškodovanjem vrat pa je lastnikom povzročil za več kot 1500 evrov škode, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Moškega sumijo tudi, da je na Mariborski ulici v Celju konec marca invalidu vzel denarnico s 150 evrov gotovine. Iz odklenjene kleti stanovanjske hiše pa je isti dan odnesel različno orodje, kamero in več drugih predmetov, vrednih dobrih 500 evrov. Lastnik, ki ga je zalotil pri tatvini, ga je skušal zadržati, a ga je vlomilec odrinil in pobegnil.

Poleg tega je v zadnjih mesecih vlomil tudi v trgovino s čevlji v Celju in odnesel več parov, iz trgovskega centra v Celju pa iz ene od trgovin tri dražje kose oblačil.

Prav tako je najmanj šestkrat vlomil v gostinske lokale v Celju in odšel s hrano, pijačo in denarjem. Sumijo pa ga tudi več tatvin v trgovinah.

V štirih primerih je nadalje osumljen kršitve nedotakljivosti stanovanja. Dvakrat naj bi namreč vlomil v nenaseljeno stanovanje na Mariborski ulici, dvakrat pa v prostore nekdanjega gostinskega lokala na Aškerčevi v Celju in v teh prostorih bival.

Moškega so zaradi tovrstnih kaznivih dejanj v preteklosti že večkrat kazensko ovadili, bil pa je tudi obsojen.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine