21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Pridržali nasilneža, ki se je znašal nad ženo in otroki

Včeraj pozno popoldne so policisti PU Novo mesto posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 59-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in otroki. Nasilnež, ki je bil pijan, je v hiši razmetaval in razbijal inventar in pohištvo.

 

Sina je napadel z vilami in ga pretepal, hči pa večkrat močno udaril. Članom družine je grozil z lovsko puško in v hči s tako silo vrgel steklenico, da se je ta zgrudila. Pomoč so ji nudili v zdravstvenem domu, od tam pa so jo prepeljali v bolnišnico. Policisti so nasilneža obvladali z uporabo prisilnih sredstev, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so tudi orožje, s katerim je grozil. Ugotovljeno je bilo, da moški že dalj časa izvaja nasilje nad ženo in mladoletnimi otroki. Žrtve žali, jim grozi in jih pretepa. Tudi v preteklosti naj bi jim grozil, da jih bo ubil in v njih meril z orožjem.

Nasilnežu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Osumljenec je več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga policisti v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

“Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdor koli, ki za nasilje ve,” so sporočili s PU Novo mesto.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine