30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Pri trčenju dveh osebnih vozil na Ajdovskem ena oseba lažje poškodovana

Piše: C. R.

Včeraj, 7. oktobra ob 16.19 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v križišču v Ajdovščini in v kateri sta bila udeležena 35-letni voznik in 36–letna voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila v križišču Idrijske ceste in Poti v Žapuže zaradi izsiljevanja prednosti s strani 35-letnega voznika avtomobila. Slednjemu so policisti v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Obema voznikoma je bil odrejen strokovni pregled. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. Kasneje je predvidoma lažje poškodovana 36-letna udeleženka prometne nesreče poiskala zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina. O nezgodi je Policija obvestila pristojne pravosodne organe. Zoper povzročitelja bodo prometni policisti glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči na Tolminskem udeleženi dve vozili

Danes, 8. oktobra ob 7.02 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije blizu naselja Most na Soči in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 40–letna voznica osebnega avtomobila vozila po glavni cesti (iz smeri Bače pri Modreju) proti Mostu na Soči in jo med vožnjo v desnem ovinku zaneslo na nasprotno smerno vozišče in trčila v drugo osebno vozilo, s katerim se je peljal 65–letni voznik. V prometni nesreči sta bila oba voznika predvidoma lažje telesno poškodovana. Povzročiteljici bodo tolminski policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog. Poleg policistov so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci ZD Tolmin.

Povoženje divjadi

Včeraj, 7. oktobra ob 18.53 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi (srna) na glavni cesti med Kobaridom in vasjo Sužid. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz Starega sela proti Kobaridu, med vožnjo na omenjeni relaciji pa mu je z leve strani na vozišče skočila omenjena divjad in jo povozil. Divjad je po trku z vozilom na kraju poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 7. oktobra ob 23.11 uri, so policisti obravnavali povoženje divjadi (srna) na cesti med Tolminom in Dolenjo Trebušo s strani voznice osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznica peljala po glavni cesti iz Stopnika proti Dolenji Trebuši, med vožnjo pa ji je na cestišče skočila omenjena divjad in jo posledično povozila. Za poginulo divjad so kasneje poskrbele pristojne službe. Tudi ta primer so policisti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti PP Tolmin včeraj, 7. oktobra ob 15.52 uri, obravnavali povoženje divjadi (srna) tudi v okolici vasi Modrejce (Občina Tolmin) s strani voznice osebnega vozila. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala majhna poškodba.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine