14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Pri sestopu s Kredarice se je poškodovala planinka, nesreča v gozdu, kriminaliteta

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

   –           2 obvestili o prometnih nesrečah;

   –           6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;

   –           s  področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

   –           V naravnem okolju so bile obravnavane tri nesreče. V enem primeru gre za smrtni dogodek v Bohinju, o katerem smo vas obveščali že včeraj, v drugem za gorsko nesrečo in v še enem za nesrečo pri delu v gozdu.

   –           Zaradi  vožnje  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili.

   –           Opravljen  je  bil  ogled kraja požara v zapuščenem objektu na Cesti Železarjev na Jesenicah in ugotovljeno, da je zagorelo zaradi uporabe ognja   v  objektu.  Požar  je  poškodoval  posamezne  dele  objekte. Poškodovan  ni  bil  nihče. Dogodek policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje in zbirajo obvestila.

   –           Motoristi in kolesarji previdno.

   –           Previdno v gorah. V visokogorju so razmere še zimske in je zato zelo aktualna nevarnost zdrsov. Največ nesreč se zgodi pri sestopih.

Gorska nesreča

Na območju Triglava se je včeraj zjutraj pri sestopu s  Kredarice  proti Vodnikovemu doma poškodovala tuja planinka. Zdrsnila je na  zasneženi  trdi  snežni podlagi in se poškodovala pri okoli 50-metrskem drsenju  po  strmem  pobočju.  Posredovali  so  gorski reševalci in vojaški helikopter.  Naj  vas  spomladanski  pogled  z  doline  in razmere na nižje ležečih  hribih  ne  zavedejo preveč, ker niti približno niso primerljive z visokogorjem.  Sneg  tam še vztraja, stanje pa je tako tudi zaradi padavin, ki  jih  je bilo v zadnjem obdobju kar nekaj. Ko je v dolini deževalo, je v visokogorju  še  vedno snežilo. Kaže tudi na nove padavine. Prosimo vzemite na znanje, da to je nevarnost in da lahko v gorah že majhna napaka povzroči hudo   posledico.   Tveganje   za  nesrečo  zmanjšajo  kombinacija  znanja, pripravljenosti,  opreme,  odgovornost, previdnost in zavedanje, da so gore nepredvidljive. Aktualen problem so šibke plasti snega, napihan sneg in nov sneg. Zato je potrebna velika previdnost.

Kriminaliteta

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali prijavo tatvine starejšega  štirikolesnika znamke Yamaha, ki je bil preko praznikov odtujen v  Otočah.  Na  Črnivcu  je  bilo med 13.30 in 15.10 uro vlomljeno v osebni avtomobil  in  odtujen  denar  ter  kreditna  kartica, s katero je storilec poskušal  opraviti  dvig  gotovine.  Na  Cesti  Železarjev  na Jesenicah je neznani storilec ponoči poškodoval steklo na objektu.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine