12.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Pri pretepaču partnerice našli še orožje

Policisti Policijske postaje Koper so v sredo, 7. 11. 2018, na območju Škofij obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini.

38-letni državljan Republike Italije je osumlje, da je daljše obdobje izvajal fizično in psihično nasilje ter grozil z orožjem svoji izven zakonski partnerki. Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da naj bi moški posedoval več kosov orožja in streliva, za kar
pa nima nobenih dovoljenj.

Isti dan so ga pridržali in naslednji dan opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, ki jih uporablja. Zasegli so dve pištoli z več naboji, ki jih je imel brez ustreznih dovoljenj, in štartno pištolo, ravno tako z več naboji.

Po zaključenih preiskavah in zaslišanju je bil izpuščen nas prostost, policisti pa so mu na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli prepoved približevanja izven zakonski partnerki. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo.

Zaseženo orožje so policisti poslali v nadaljnjo preiskavo in ob prejemu rezultatov bodo zoper 38-letnika ustrezno ukrepali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine