15.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Pri osumljencu z Goriškega v hišni preiskavi našli heroin; sodnik je zanj odredil pripor

Piše: C. R.

Novogoriški kriminalisti so ugotovili, da je bil 42-letni osumljenec v preteklosti že večkrat obravnavan zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, so sporočili s PU Nova Gorica.

Kriminalisti in policisti z območja Policijske uprave Nova Gorica so 26. maja letos zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami,  nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem odstavku  186. člena KZ-1) pri 42-letnemu osumljencu z Goriškega na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici opravili hišno in osebno preiskavo. Osumljencu je bila odvzeta prostost na podlagi 2. odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku.

Kriminalisti so ugotovili, da je bil osumljenec v preteklosti že večkrat obravnavan za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog. Zbrali so dovolj dokazov, da so Okrožnemu državnemu  tožilstvu v Novi Gorici podali pobudo, le-to pa je Okrožnemu sodišču v Novi Gorici podalo predlog za izdajo odredbe za hišno in osebno preiskavo.

Med omenjeno preiskavo so novogoriški kriminalisti skupaj s policisti našli in zasegli  PVC  vrečko z vsebino rjave grudičaste snovi (sum prepovedane droge heroin) in druge elektronske naprave, ki so pomembne za nadaljnjo preiskavo v okviru predkazenskega postopka. Prav tako mu je bila zasežena gotovina, za katero obstaja sum, da izvira iz prodaje prepovedanih drog. Zasežene snovi in druge predmete so poslali v nadaljnjo analizo, osumljenca pa so 28. maja 2023 s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene proizvodnje in prometa s  prepovedanimi  drogami  (po  prvem odstavku 186. člena KZ-1) privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi  Gorici – ta je po zaslišanju za osumljenca odredil pripor. Predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine