26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Pri nesreči tovornega vlaka v Zidanem mostu huje poškodovana ena oseba

Piše: C. R., STA

Okoli 1.30 ure ponoči se je na železniški postaji v Zidanem mostu prevrnil tovorni vagon, naložen z transformatorsko postajo, pri čemer se je huje poškodovala ena oseba, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Promet je oviran, gasilci so preventivno pregledali tudi površino reke Save do Radeč zaradi morebitnega razliva naftnih derivatov.

Šlo je za izredni prevoz večjega tovora. Pri nesreči je poškodovana oseba padla okoli deset metrov globoko na brežino reke Save, rešili so jo gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Laško, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

V dogodku se je poškodoval državljan Češke, ki je bil v posebni kabini, za vagonom, ki se je prevrnil. Ko se je vagon prevrnil, je kabino odtrgalo in jo odneslo na nabrežje reke Save. Češki državljan se je pri tem hudo poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Gasilci so pregledali tudi vagon, ki ima dva rezervoarja za pogonsko gorivo in akumulatorja. Kot so pojasnili na Slovenskih železnicah, je prevoz izrednega tovora izvajal zunanji izvajalec.

Vzrok nesreče še ni potrjen. Ogled, ki sta se ga udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, še poteka. Materialna škoda bo zelo visoka.

Železniški promet skozi postajo Zidani Most je oviran, zato nastajajo zamude. Potnike prosijo za razumevanje.

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine