9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Pri Laškem 19-letnik izsilil prednost pred motoristom, za slednjega je bilo trčenje usodno

V petek ob 20.36 se je v bližini naselja Debro, na relaciji Laško-Celje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 28-letni motorist, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

 

Iz makadamskega parkirnega prostora ob desni strani vozišča v smeri Celje je 19 letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na vozišče, ko je iz smeri Laškega pripeljal 28 letni voznik motornega kolesa ter trčil v osebni avtomobil in padel po vozišču. Zaradi hudih poškodb je motorist umrl na kraju nesreče. Policisti še ugotavljajo okoliščine nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 125 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 21 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 116 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 90-krat posredovali na javnih krajih in 26-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so osem kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli sedem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 44 tatvin, 16 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, sedem primerov ponarejanja denarja, šest povzročitev telesne poškodbe, pet kaznivih dejanj povezanih z zlorabo drog, štiri grožnje, tri nasilja v družini ter dve preprečitvi uradnega dejanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine