15.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Pri kraju Stare Žage se je smrtno ponesrečil 38-letni motorist; zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid ter ograjo

V soboto se je okoli 17. ure pri kraju Stare Žage smrtno ponesrečil 38-letni motorist iz Brežic. Vozil je po regionalni cesti iz Črnomlja proti Podturnu. Pri kraju Stare Žage je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid in ograjo, kjer je tudi umrl, so sporočili s policije.

Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi in sicer dva potnika v osebnem avtomobilu, dva motorista, potnica na motorju, voznik osebnega avtomobila, voznik kmetijskega traktorja in pešec.

Neprilagojena hitrost je bila vzrok za pet prometnih nesreč, v katerih je umrlo šest ljudi. V enakem obdobju lani jih je na območju novomeške policijske uprave umrlo 11.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine