10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Pri Igu nenadoma padel motorist in umrl

Včeraj  okoli  18.  ure  je  bila  Policijska  uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila v okolici Iške vasi. Po do sedaj zbranih obvestilih   je  bil  v  nesreči  samo  udeležen  68 letni voznik motornega kolesa,  ki  je  vozil po cesti iz smeri Iške vasi proti naselju Staje. Pri tem pa iz neznanega vzroka padel po vozišču in tam obležal. Kljub takojšnji nudeni  zdravniški  pomoči  je  voznik  na  kraju nesreče umrl. Vzrok padca motorista še ni znan, policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Včeraj  okoli  19.  ure  se  je  na  lokalni cesti v naselju Vojsko zgodila prometna  nesreča, v kateri se je huje poškodoval voznik štirikolesnika. Po do  sedaj  zbranih  ugotovitvah  in  ogledu  je  voznik   zaradi  vožnje  z neprilagojeno  hitrostjo,  z  neregistriranim  štirikolesnikom,  zapeljal s ceste  in trčil v gospodarsko poslopje in se prevrnil. Voznik je vozil brez veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  med  vožnjo  pa ni uporabljal zaščitne čelade. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Nekaj  pred  19.  uro  se  je  na  cesti  med Pijavo Gorico in Igom zgodila prometna  nesreča,  v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ta se je v nesreči huje telesno poškodoval. Po do sedaj zbranih ugotovitvah in ogledu  je voznik  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal s ceste in v jarek, nato pa trčil v brežino potoka. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Nekaj  pred  8. uro se je na Ljubljanski cesti v naselju Šmarje-sap zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila odvzel  prednost  mopedistu.  Ta  se je v nesreči lažje telesno poškodoval.
 Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Okoli 19. ure se je v križišču pri izvozu iz avtoceste v Domžalah (križišče Zaboršt-Vriska)  zgodila  prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik  tovornega  vozila  in motorist. Do nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega  vozila  v  križišču odvzel prednost motoristu, ki je trčil vanj. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 10.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na železniškem prehodu na Jurčkovi cesti v  Ljubljani,  v  kateri so bila udeležena vlak, voznik tovornega vozila in voznica  osebnega  vozila. Do nesreče je prišlo, ker se je  50 letni voznik tovornega  vozila  s prikolico zaradi zastojev pred njim nepravilno ustavil na  prehodu  čez železniško progo in čakal na prosto pot. V tem trenutku je iz  smeri  Lavrice proti  Ljubljani pripeljal vlak, ki je trčil v priklopno vozilo.  Priklopno  vozilo  je  odbilo  in  je trčilo še v drog, ter osebno vozilo,  ki  je pripeljalo iz nasprotne smeri proti železniškemu prehodu. V nesreči   se  je  lažje  poškodoval  strojevodja  na  vlaku.  Policisti  so povzročitelju  izdali  plačilni  nalog.

Zgodila se je tudi nesreča na dolenjski avtocesti med predoroma  Debeli  hrib  in Mali vrh v smeri Dolenjske.  V nesreči sta bili udeleženi  dve  osebni  vozili,  lažje  pa  je  bil poškodovan povzročitelj nesreče.  Do  nesreče  je  prišlo, ker voznik osebnega vozila pri vožnji po avtocesti ni vozil po sredini prometnega pasu in je najprej trčil v odbojno ograjo,  nato pa v vozilo, ki je stalo na odstavnem pasu, v njem pa ni bilo nikogar.   Zaradi    ogleda   kraja   dogodka  in  zbiranja  obvestil,  ter odpravljanja  posledic  nesreče  je   bil  zaprt  promet v smeri Dolenjske, nastal  je  daljši  zastoj,  promet pa je bil sproščen ob 10. uri.  Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Danes  ponoči  so  ljubljanski policisti imeli v postopku voznika motornega kolesa.  Voznik  je  bil  preizkušen  z alkotestom, ki je pokazal 0,99 mg/l alkohola  v  organizmu.  Odrejeno  mu je bilo pridržanje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine