24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Pri družini Janković hišne preiskave – bo nato spet vse obtičalo?

Piše: C. R.

Preiskovalci NPU danes opravljajo hišne preiskave na območju Ljubljane, povezane s sumom kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Po poročanju medijev hišne preiskave potekajo pri družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića, poroča STA.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes v zasebnih in poslovnih prostorih na območju Ljubljane opravljajo hišne preiskave. S tem zbirajo obvestila in iščejo dokaze zaradi suma kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, so za STA pojasnili na generalni policijski upravi.

Današnje hišne preiskave so del dve leti trajajočega predkazenskega postopka, ki ga usmerja Specializirano državno tožilstvo RS, so še dodali. Več informacij so napovedali v nadaljevanju dneva.

Po poročanju portala Siol naj bi bila akcija kriminalistov povezana s sumom zlorabe sredstev EU. Poteka 11 hišnih preiskav pri petih fizičnih in pravnih osebah, med preiskovanci pa so menda ob Zoranu Jankoviću tudi njegova žena Mija Janković, sin Damijan Janković, Gregor Marolt in poslovnež Jan Bec, navaja Siol.

Portal 24ur dodaja, da so kriminalisti obiskali tudi drugega sina ljubljanskega župana, Jureta Jankovića, tarča preiskave pa naj bi bili domnevno sporni posli Jankovićevih sinov. Pod drobnogledom naj bi bilo poslovanje z različnimi podjetji.

Kot je znano, je Jan Bec povezan z odpisom milijonskih dolgov družini Janković.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine