18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Prevrnjen priklopnik, pa spet alkohol v krvi in zaledenela stekla…

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prevrnitev priklopnika tovornega vozila. Okoliščine kažejo, da je razlog za nesrečo v neprilagojeni hitrosti vožnje. V nesreči je nastala samo materialna škoda, dogodek pa policisti obravnavajo kot prekršek. Vse voznike opozarjamo na prilagojeno hitrost vožnje in izogibanje situacijam, ki lahko povzročijo prometne nesreče.

 

Blejski policisti so včeraj opoldan obravnavali prometno nesrečo med pešcem in voznico osebnega avtomobila, ki je spregledala pešca in vanj trčila. Pešec je lažje poškodovan. Parkirišča so pogosta mesta prometnih nesreč, zgodijo pa se v kratkih trenutnih nepozornosti ob premikih in na krajših vzvratnih vožnjah. Voznike opozarjamo na varne premike, pešce pa, da so tudi sami pozorni premike vozil in da se tudi sami ustavijo, če vidijo, da vozilo zapušča parkirno mesto.

Škofjeloški policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali tri udeležence, ki pred vožnjo niso očistili stekel na vozilu. To so »podmornice« na kolesih. Nezadostna preglednost je resen in nevaren dejavnik, ki močno povečuje tveganje za nesrečo in možnost spregleda ostalih udeležencev. V primeru trčenja v pešca so posledice lahko zelo hude že pri zelo nizkih hitrostih. Po nekaterih podatkih že pri trčenju s 40 km/h trčenja ne bi preživel 6-letni otrok, in toliko stari otroci so na šolskih in drugih poteh ravno v tistih urah, ko so prekrški zaledenelih stekel bolj pogosti. Zato pozivamo voznike, očistite stekla pred začetkom vožnje,« sporočajo policisti.

Kranjski policisti so včeraj zvečer iz prometa izločili voznika, ki je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola (0,98 mg/l), registrske tablice na vozilu pa so bile zavedene kot ukradene. Voznik je bil izločen iz prometa, avtomobil in registrske tablice pa zasežene. Postopek še poteka.

Včeraj, nekaj pred 16. uro je na cesti med Ribnico in Ortnekom prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Povzročitelj je vozil v smeri Ribnice, ko je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v nasip ob vozišču. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom.

Policisti o okoliščinah prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo po vseh znanih dejstvih izvedli ustrezen ukrep.

Zadnje novice

Sorodne vsebine