11.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Prevrnilo se je tovorno vozilo, ki je prevažalo zamrznjene svinjske polovice

Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani. Zaprta sta tudi uvoz Slovenska Bistrica sever proti Ljubljani ter med Bistrico jug in Bistrico sever prehitevalni pas proti Mariboru, kjer je nastal večkilometrski zastoj. Obvoz je po regionalni cesti.

Cesta je po poročanju prometnoinformacijskega centra zaprta že več ur. Kot navaja uprava za zaščito in reševanje, je ob 2.43 tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok. Gasilci so s tehničnim posegom rešili voznika iz kabine, prečrpali gorivo iz vozila in posuli iztekle tekočine po cestišču. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

V nesreči je bil udeležen voznik s Poljske, ki je lažje poškodovan, je za STA povedal Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor. Voznik je prevažal zmrznjene svinjske polovice, ki so se raztresle po vozišču in jih je treba pobrati, zato bo cesta zaprta predvidoma še eno uro, je še povedal Kitel in dodal, da bodo voznika oglobili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine