31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Previdno vozite skozi gozd!

Piše: C. R.

13. septembra ob 22.48 uri, je bila policija obveščena, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi na regionalni cesti izven naselja Kromberk povozil divjad (divji prašič).

Prometni policisti so ugotovili, da je voznik vozil iz Ajševice proti Kromberku. Na ravnem delu izven Kromberka mu je z desne strani iz gozdne brežine na vozišče pritekla omenjena divjad. Voznik je s prednjim desnim delom avtomobila trčil v divjega prašiča, ki je zatem na kraju poginil. Na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oziroma jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oziroma odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oziroma znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine