18.8 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Previdno v gorah, opozarja policija

Piše: C.R.

Na  območju  Ratitovca  so  gorski reševalci včeraj zjutraj reševali planinca,  ki  je  padel na poledeneli planinski poti.

Ker se je pri tem težje poškodoval  mu  je  bila  nudena zdravniška pomoč. Poti so lahko kljub višjim dnevnim temperaturam še vedno poledenele in zato nevarne za padce in zdrse, opozarjajo policisti.

Prav tako se je zadnji vikend planinka poškodovala na lažji poti  na  planino  Prevala. Nesreča se je zgodila, ker je bila neprimerno obuta in zaradi zaledenele poti. Pri padcu se je planinka hudo poškodovala.

Led na poti predstavlja veliko tveganje, zato policisti pozivajo k previdnosti, izogibanju tveganim  situacijam  ter prepoznavanju in prilagajanju nevarnostim. Včasih je  vzpon  bolje prekiniti že na začetku, kot pa tvegati in misliti, da bo morda kasnejši del poti lažji. Običajno je namreč  tako, da z večanjem višine tveganje narašča. Prav tako prihaja do plazov. Včeraj so se plazovi  prožili  na  osojni  strani na višini približno 1900 mnv pod vrhom Begunjske  vrtače  v  masivu Begunjščice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine